סקילת שור הנסקל

שלום וברכה

בני שאל אותי ולא ידעתי לענות – כיצד סוקלים את השור הנסקל – האם מעלים אותי גם לבית סקילה ?
לא מצאתי זאת ברמב\"ם לדוגמה בהלכות סנהדרין פרק טו

תודה ושבת שלום
ירון

תשובה

שלום וברכה

לא מצאתי מקור שמציין באיזה דרך סוקלים את השור, אמנם שמעתי שהגאון ר' חיים קנייבסקי שליט"א הביא ראיה מהתוספתא בסנהדרין פרק ג' שכתב כמיתת בעלים כך מיתת השור,  מה מיתת הבעלים בסקילה ובדחייה וכו' אף מיתת השור בסקילה "ובדחייה" וכו' ומדייק הגאון הנ"ל מהמילה ובדחייה שכמו שאת האדם יש להשליך מגובה ואם לא מת סוקלים אותו באבנים, כך גם שור סוקלים אותו על ידי דחייה שזורקים אותו מגובה, ואחר כך סוקלים אותו באבנים, ואם כן מוכח שסקילת השור הוא בדיוק באותו צורה כסקילת אדם.

אמנם שמעתי ששאלו פוסקים אחרים ולא קיבלו את הראיה ומסברא אמרו שדרך הסקילה בשור אינו חייב להיות בבית הסקילה כמו אצל אדם, אבל לא הביאו לכך ראיה, רק שכך נראה להם מסברא,

כל הנ"ל שמעתי פעם, ואני מקווה שהמקורות נאמנים.