ערך 'מחצית השקל' לפי שקלים חדשים היום

מהו ערך של מחצית השקל לשנת תשעב. לפי השקל החדש
תודה ובברכת התורה

תשובה:

שלום רב,

היום לפי השיטה העיקרית 28 ש"ח, ולפי השיטה המחמירה 38.30 ש"ח.

מחיר הכסף משתנה כל יום. לכן יש לבדוק בשעת מעשה באתרים של הבנקים שנותנים אפשרות להמיר כסף לשקלים, כגון כאן. לפי השיטה העיקרית יש להמיר 0.2256 אונקיית כסף, ולפי השיטה המחמירה יש להמיר 0.3087 אונקיית כסף.

מקורות:

רש"י כותב בפירושו על התורה (שמות כא לב) "והשקל משקלו ד' זהובים שהם חצי אונקיא למשקל הישר של קלוניא", שיטה זאת היא השיטה העיקרית שנפסקה להלכה לעניין פדיון הבן ברמ"א יו"ד סי' שה סעיף א וכן מוכיחים כל הממצאים הארכיאולוגיים. בספר מסורת השקל כתב שאונקיא של רש"י היא של 28.0626 גרם. ואם כן מחצית השקל היא 7.0156 גרם. לדעת החזון איש מחצית השקל היא 9.6 גרם. לפי החישוב שכל פרוטה היא במשקל של 1/40 גרם כסף ובמחצית השקל יש 384 פרוטות.
האונקייה המשמשת היום במסחר המתכות היא אונקיית טרוי במשקל 31.1 גרם.