שלא להשיב הלוואה בצירוף הצמדה למדד

כבוד הרב שלום.

לקחתי הלוואה בשקלים, והחזרתי את ההלוואה לאחר זמן באותו מטבע (שקלים), האם יכול להיות שהערך של המטבע ירד מאז ההלוואה ולכן אני צריך להחזיר יותר? ואם כן, מה עושים אם אני לא יודע מה היה ערך המטבע בזמן ההלוואה ? (אין לי ממש הבנה בנושא כלכלה)

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב,

יש לשלם רק אותו סכום שקלים שלוית. ולהיפך, יש איסור ריבית להחזיר יותר לפי הצמדה למדד.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סוף סי' עד ויו"ד סי' קסה לעניין תשלום באותו מטבע של ההלוואה, אם המטבע לא נפסל. ועיין בספר ברית יהודה פרק כד הערה יח לעניין הצמדה למדד.