פרישה כשלא בדקו בפעם השנייה אחר החתונה

לא ידענו שצריך לבדוק עם עד בכל ביאה לאחר החתונה עד שאין דם ובדקה מהביאה השניה עם טישו עמוק ולא היה דם האם עכשיו צריכה לפרוש 4 ו-7 כאילו ראתה?
דחוףףףף!!!!

תשובה:

אין צריך לפרוש 4-7, אבל צריך בשלשת הפעמים הבאות לבדוק לפני ואחרי קיום המצוה.

אם בפעם הבאה יראה דם על עד הבדיקה שלאחר קיום המצווה יש לשאול מיד רב כיצד להתנהג בנוגע לזה [בלא קשר למה שצריך לספור 5-7].

מקורות:

כל הדין שצריך לפרוש אפילו לא ראתה דם, הוא דווקא בביאה ראשונה בלבד, אולם כל עוד שבודקים ומוצאים עדיין דם, תולים שהסיבה היא שעדיין לא נגמרו הבתולים, אולם אם לא בדקו ולא מצאו דם, אין האשה נאסרת, ואולם צריך לבדוק 3 פעמים כדי להחזיקה במצב שאינה רואה מחמת תשמיש, והדברים מפורשים בשו"ע סי' קפג, וסי' קפו ובנו"כ שם.