הפרשת חלה מצירוף עוגות שבמקרר

בזמני שמחה ששולחים לבעל השמחה הרבה עוגות ומכניס כל העוגות למקרר בבית הכנסת או באול, האם יש בעיה של צירוף סל לחייב בהפרשת חלה, מדובר שכל עוגה לבדה לא היה בה שיעור ולא הופרש ממנה

תשובה:

בדרך כלל עוגות שנשלחים לשמחה אינם מאותו סוג אלא כל אחד יש בו טעם ומתכון שונה, כך שאין מצב כמעט שיצטרפו לפחות 1.25 ק,ג קמח של אותו סוג וטעם עוגה.

מקורות:

מקרר יש הסוברים שנחשב לצירוף סל, ויש סוברים שאינו נחשב לצירוף סל, ואם כי נראה שעיקר הדין שאין בזה דין של צירוף סל, כיון שכל אחד נמצא בדרך כלל בשקית נפרדת, ואין זה נראה כמקום שמצרף אולם למעשה אין כ"כ נפקותא בזה, כיון שמבואר בשו"ע סי' שכו ס"א שאין צירוף בין עיסות אלא אם כן אין חילוק בטעמים ביניהם שאין מקפידים על תערובתם, ואפילו כאשר ישנו חילוק רק בטעם שמכניסים בו [כגון שבאחד יש כרכום ובשני אין] אין מצטרפין כיון שנחשב שמקפיד על תערובתם.