השם ליאור לבן

שאלה:

האם שם ליאור לבן זה טוב, ומה בנוגע לשם לבת שרית?

תשובה:

מורינו הגאון רבי חיים קנייבסקי שליט"א מאוד מקפיד שהורים יקראו לבניהם בשמות שהיו מקובלים לתת בכל הדורות, ולא שמות לפי רוח הזמן והשפה שהתחדשו מקום המדינה ואילך, ובפרט שם שאין מקורו טהור, או אין לו משמעות. אך אחרים ובפרט אצל בני עדות המזרח לא נהוג כך. אך לכאורה טוב שיהא לשם משמעות ויהא נקרא על שם איזה צדיק, או דבר טוב אפי' עיר או מאורע וכיוצא.

לפיכך לגבי השם ליאור לא אדע משמעותו, האם נחתך מ'אור', וכאומר ל- אור, ואז הוא שם כמו אורי שניאור ומאיר, או שמא זה נחתך ממילת 'יאור' נהר, וכמו שנאמר 'כל הבן הילוד היאורה תשלכיהו', או ממילה אחרת, ושוה להתחקות אחר מקור השם, ובפרט אם יסודותו בהררי קודש.

וכן הדבר לגבי השם שרית, צריך לדעת מקור השם, היה נראה שזה בא מלשון הפסוק 'כי שרית עם אלוקים ועם אנשים ותוכל', ואז לכאורה אין בעיה בשם כזה, שהרי מלשון 'שרית' נחתך השם 'ישראל' לזכר, ושרית היא השם המקביל לנקיבה.

מקורות:

להקיף נושא השמות היטב, וממה יש להיזהר וממה אין צורך להיזהר, מה לרחק ומה לקרב, ראה ספר כתר שם טוב שני חלקים שהקיף הנושא, בפרט לבני עדות המזרח.