בעיה הלכתית בפריצת psp

שלום,
רציתי לשאול האם יש בעיה הלכתית לפרוץ psp [מכשיר סלולרי], כלומר במקום לקנות בכסף מורידים בחינם פירצה, האם יש בזה משום גזל ?
תודה

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר את הפריצה הזאת ואינני יודע במה מדובר. אם מדובר בשימוש במשחקים ללא רשיון, יש בכך בעיה של הפרת זכויות יוצרים. אם מדובר בפריצה של המכשיר כדי להשתמש באפשרויות שהיצרן של המכשיר לא נותן, אין בכך בעיה הלכתית.

מקורות:

עיין כאן וכאן.