מתי אשת איש נאסרת

מתי אשה נאסרת על בעלה?
אני נשואה, ויצא לי לנשק גבר אחר, ואף לגבעת בו, והוא נגע בי.
לא קיימנו יחסים. האם אני יכולה להיות עם בעלי?

תשובה:

שלום רב.

אשת איש נאסרת על בעלה רק בקיום יחסים.

יחד עם זה, את צריכה לדעת כי המעשה המתואר הוא חמור מאד. לדעת הרבה ראשונים למרות שלא היה קיום יחסים מדובר באיסור דאורייתא, וכך גם נפסק בשולחן ערוך, עד כדי כך שיש על כך דין יהרג ולא יעבור.

אולם למרות שנכשלת באיסור חמור כ"כ, אל יפול רוחך, אלא צריך להתחזק ולחזור בתשובה שלימה, וכפי שכתב הרמב"ם בהלכות תשובה (פ"ב ה"א) : "אי זו היא תשובה גמורה, זה שבא לידו דבר שעבר בו ואפשר בידו לעשותו ופירש ולא עשה מפני התשובה, לא מיראה ולא מכשלון כח, כיצד הרי שבא על אשה בעבירה ולאחר זמן נתייחד עמה והוא עומד באהבתו בה ובכח גופו ובמדינה שעבר בה ופירש ולא עבר זהו בעל תשובה גמורה". ובהלכה ב' הוסיף הרמב"ם: "ומה היא התשובה הוא שיעזוב החוטא חטאו ויסירו ממחשבתו ויגמור בלבו שלא יעשהו עוד שנאמר יעזוב רשע דרכו וגו', וכן יתנחם על שעבר שנאמר כי אחרי שובי נחמתי, ויעיד עליו יודע תעלומות שלא ישוב לזה החטא לעולם".

מן המפורסמות הן, כי אדם שנכשל ברותחין נזהר גם בצוננים, זאת אומרת אדם שנכשל בעניינים אלו, צריך להתחזק בעניינים אלו ולקבל על עצמו להתרחק "גם מצוננים".

הרבה הצלחה.

מקורות:

שו"ע אבה"ע סי' כ'. ראה רמ"א יו"ד סי' קנז סעי' א' ובש"ך סק"י כי יש על כך דין יהרג ולא יעבור.