מדוע לא כתוב בשו"ע דיני נזירות

למה מרן שולחן ערוך וגם רמ"א לא הביאו הלכות נזיר כמו רמב"ם?

תשובה:

שאלה זו שאל רבינו הש"ך (יו"ד רלט, כח), ותי' שבשו"ע לא הובאו הדינים כיון שגם הטור ושאר הפוסקים לא הביאו, אך באמת קשה מדוע גם הטור השמיטו, ובשו"ת יד אליהו (סי' סח) הקשה כן ונשאר בקושיא.

אמנם קצת דינים כן הובאו בשו"ע, וכמו שפירט הש"ך שם, ואפשר שלא האריך השו"ע בזה כיון שאינו שכיח בזה"ז וכמו שלא האריך בכמה דינים התלוים בארץ, וקשה להיזהר בדיני טומאה וטהרה, וגם אפשר שאסור לנדור בנזירת בזה"ז.

אך יצויין שבשו"ע הנדפסים יש קיצור דיני נזירות אחר הל' שבועות, מהפנים חדשות וערך לחם להמריק"ש.

מקורות:

באיסור לנדור בזה"ז עי' ראב"ד ספ"ב דנזירות, אבל שם נראה דעת הכ"מ שאין איסור לנדור בזה"ז.