תיקון הכתובה לפני פתיחת הליכי גירושין בבית הדין הרבני

נפרדתי מבעלי עקב אלימות פיזית קשה, איומים ברצח, השפלות וסבל נוראי. אני מעוניינת להתגרש במהירות האפשרית. מבירור שערכתי הסתבר שהכתובה שלנו פסולה. האם לפני פניה לרבנות לצורך גירושים צריך לתקן את הכתובה?

תשובה:

אין צורך לתקן את הכתובה לצורך גירושים.

ובכלל אין אפשרות לתקן את הכתובה רק באמצעות הבעל, שבמקרה הזה לא נראה אקטואלי.

לסיום יש לבדוק אכן עם רב מוסמך עם הכתובה נפסלה, ויצויין שיש פסולים מסויימים שאינם מונעים גביית הכתובה.

מקורות:

לענין גירושין במקום כתובה פסולה הדין פשוט ביותר, ואדרבא כדי להיות נשוי צריך כתובה כשירה, לא בשביל להתגרש. לענין שצריך דעת הבעל על תיקון הכתובה ולעניין גבייה עם כתובה פסולה עיין שו"ע אבן העזר סי' סו סעיף א וסעיף יא בהגהת הרמ"א השניה, וסי' ק סעיף ו ברמ"א ונו"כ.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בדרך כלל – לא. הכתובה לא קשורה לגירושין.
    רק אם יהיה ויכוח על הסכום שנכתב בכתובה, ואת תתבעי לקבל את הכתובה, ובי"ד אכן יפסוק שזה מגיע לך (כי הרי אנחנו לא שמענו את הטענות של בעלך), אז אכן לא תוכלי לקבל את הסכום שבכתובה אם הוא יכחיש שזה היה הסכום.

    אבל: אם הוא יודה שזה אכן הסכום שנכתב
    או: אם את לא מתכוונת לתבוע את הכתובה
    או: אם בי"ד יחליט שלא מגיעה לך הכתובה,
    אין כל טעם בתיקון הכתובה עכשיו. (אגב , בכל מקרה את לא יכולה לתקן את הכתובה לבדך, אלא רק כשהוא בא ומשתף איתך פעולה בזה).

    יהי רצון לבשורות טובות ולשלום.

    אליהו בר שלום
    דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו
    ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים
    מח"ס משפט הכתובה