עגיל באוזן אחת לבחור

שאלה:

האם מותר לבחור צעיר לעשות עגיל באוזן אחת ?

תשובה:

שלום וברכה

לבישת עגיל באוזן אחת אסורה משום 'ובחוקותיהם לא תלכו', ויתכן אף משום לאו דאורייתא של לא ילבש גבר שמלת אשה. והוא דבר מגונה מאוד.

מקורות:

לגבי האיסור של ובחוקתיהם כך מפורש ברמב"ם לא תעשה ל, חינוך מצוה רסב, סמ"ג סי' נ ועוד הרבה ראשונים, שיש להתרחק מהגוים וממלבושיהם, וזה בכלל, וכן נפסק בשו"ע יו"ד סי' קעח, ואף שהרמ"א מפרש שאין איסור אלא בדבר למנהג וחוק ויש לחוש משום דרכי אמורי וע"ז, ולכאו' בעגיל אחד נהגו כן משום פריצותא בעלמא, מכ"מ גם הרמ"א מודה שכל שיש בזה משום פריצותא אסור בלאו זה כמבואר בדבריו ובש"ך שם. ולגבי לא תלבש, יש להסתפק כיון שאין דרך נשים ללבוש עגיל אחד, אך ראה רמ"א יו"ד סי' קפב ס"ה, וט"ז שם סק"ו שעוברים אף במלבוש אחד של אשה, ויש מקום לומר שכוונתו מלבוש אחד מכלל כל המלבושים, אבל עגיל אחד הוא כחצי מלבוש.