מקור לארבעת פתילים כפולים בציצית

שלום
שאלתי
מה המקור לארבעה פתילים לציצית שקושרים
והופכים לשמונה פתילים
תודה.

תשובה:

הגמ' במסכת מנחות לומדת דבר זה מהפסוק "גדילים תעשה לך", כאשר "גדיל" [בלשון יחיד] משמעותו שני חוטים [שהרי כדי שיהיה גדול אי אפשר לגדול פחות משתי חוטים], וכיון שכתוב בלשון רבים, הרי זה מכפיל את עצמו, ומשום כך צריך שיהיו 4 חוטים, ומאחר וכתוב "פתיל תכלת" למדו שצריך מעין פתילה שהיא כפולה.

מקורות:

מנחות דף מב עמ' א, שו"ע או"ח סי' יא סעיף יב, ובנושאי כלים שם.