הגעה לפגישת ייעוץ כשכל המטרה היא קבלת הטבה

שלום רב.
קיבלנו שובר מחברת האשראי המקנה מוצרים בשווי מסוים ברשת למוצרי איפור בתנאי שמגיעים עם השובר לפגישת יעוץ לקראת לימודים במכללה של אותה רשת השאלה האם מותר ללכת לפגישת יעוץ לנסות להתרשם על אף שבטוח שלא נרשם למכללה, וזאת על מנת לקבל את ההטבה של השובר, יצוין שבשובר עצמו כתוב שמקבלים את ההטבה "בהגעה לפגישת יעוץ ללא התחייבות" וגם כששאלתי בטלפון נאמר לי שאין צורך להירשם למכללה אלא רק להגיע לפגישת יעוץ והתרשמות וסביר להניח שכל מטרתם היא לנסות להרשים את הלקוח ולכך עורכים מבצעים אבל אני מראש בטוח שאלך לפגישת יעוץ ותו לא והשאלה האם מותר??
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

מותר ללא שום חשש

נימוקים:

המכללה יודעת שלא כל אלו המגיעים לפגישה יירשמו, אלא שהם מוכנים להתחייב לתת את ההטבה לכולם, כדי להרוויח מהחלק שכן יירשמו. כמו שמותר לאכול בטעימות בחנויות אף שלא מתכוונים לקנות. הדבר שונה מהזמנת דוגמיות של תחליף חלב אם וכדומה אם לא מתכוונים לקנות, כיון שבהזמנת דוגמיות המזמין פונה לחברה, יכול להיות שיש בזה משום הטעיה שהרי בדרך כלל הפונה לקבל דוגמית שוקל לקנות את המוצר. מה שאין כן אם החברה פונה ללקוח, הרי הם יודעים שהם פונים גם לכאלו שלא מעוניינים.