דירה שכורה עם חלונות שלא נסגרים ומאד קר

המשכיר של הבית שלי השכיר לי את הבית עם חלונות שלא נסגרים, קר נורא, רציתי לדעת האם על פי דין תורה אני יכול לתבעו על העבר, שיחזיר לי את דמי השכירות, או חלק מהן, חוץ מהתיקון שיהיה חייב לעשות.
נא להחזיר לי תשובה בדחיפות תודה רבה מראש יישר כח

תשובה:

שלום רב,

את התיקון אתה יכול לדרוש ממנו. לגבי החזרת דמי השכירות על העבר, אם דרשת ממנו והוא דחה אותך מיום ליום או סירב לתקן, דעת הרבה דיינים שניתן לדרוש החזר חלק מדמי השכירות.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' שיד סעיף א שדברים הנחוצים לדירה המשכיר חייב לתקן, אפילו אם השוכר ראה את הדירה ולא דרש את התיקון, ועיין ערוך השולחן שם שהמשכיר חייב להתקין חלונות כפולים בחורף. לעניין אם נכנס לגור בדירה ולא אמר כלום עיין עלון המשפט גליון 27 עמוד ו. לעניין לחייב פיצוי אם המשכיר לא עשה את המוטל עליו, דעת הגר"נ נוסבוים שליט"א שהמשכיר חייב לפצות בדרך שהערכה בין שווי הדירה עם חלונות תקינים לבין שוויה ללא חלונות תקינים.