סדר תפילת שחרית

שלום,
מה צריך להגיד לאחר שמניחים תפילין בשחרית?
וכיצד מתפללים שחרית ביחיד?
יש לי את סידור עבודת השם השלם- כמנהג הספרדים ועדות המזרח, אם זה יעזור במשהו.
תודה!

תשובה:

שלום רב,

אחר הנחת תפילין יש להתפלל שחרית כפי שהיא מופיעה בסידורים, יש המוסיפים לומר פסוקים מסויימים לאחר הנחת תפילין כפי שנדפס. והמתפלל ביחיד אומר ככל אשר היחיד אומר כשמתפלל בציבור.

והנה מה שמוכרחים להתפלל כל יום בשחרית, ברכה על הטלית ועטיפתה ברכה על התפילין ולבישתם, ברכת על נטילת ידים אשר יצר ואלוקי נשמה, ברכת התורה כנדפס, הברכות מהנותן לשכוי בינה עד הגומל חסדים טובים. ראוי גם לומר פרשת הקרבנות שנדפס לאחר ברכות אלו. ואז מתחיל בפסוקי דזימרא שמתחיל לספרדים בהודו ולאשכנזים בברוך שאמר ואומר עד ישתבח. ומיד מתחיל בברכות קריאת שמע, [קדיש אומרים רק בציבור], ואומר עד תפילת העמידה, תפילת העמידה, ואז אומר תחנון ללא הקטע של ה' ה' [אפשר לומר ה' ה' עם הטעמים, וכן כ"ז אמור בימים שאומרים בהם תחנון, ולאלו שנוהגים ליפול על פניהם יש להיזהר שאם מתפללים ביחיד שיהיה בחדר שיש שם ספרים], אשר ובא לציון, שיר של יום, קטורת, ועלינו לשבח.

ובציבור מוסיפים קדישים וחזרת הש"ץ, ואמירת ה' ה' בתחנון.

הצטרף לדיון

תגובה 1