תוקף צוואה לגבי נכסים שנקנו לאחר עריכת הצוואה

אחרי שחתמתי על צוואה. אם קניתי או החלפתי נכס מקרקעין, כיצד ניתן לחלקו בחלקים שווים בין בני הבכור לבין בנותי (על פי דין תורה) לאחר אריכות ימים של אשתי שתחי'.

תשובה:

שלום רב,

ברוב נוסחאות הצוואה מבתי דין, יש מענה גם לבעיה זו. דהיינו שהיורשים יהיו חייבים לקיים את הצוואה גם בנכסים שנקנו לאחר עריכת הצוואה.
אם בצוואה שעשית אין התייחסות לנכסים שתקנה בעתיד, או אם עשית צוואה אצל עורך דין ולא בבית דין, יש לסדר צוואה פעם נוספת.
אם אתה גר באיזור ירושלים אתה יכול לפנות לבית דין "נתיבות חיים" ברחוב פנים מאירות 1 בין השעות 13:40 – 15:30. טל: 02-5023637