התחיל שמונה עשרה בלי לומר ברוך אתה

הייתי חזן במניין מצומצם לא בבית כנסת , אני חושב שאמרתי את הנוסח הבא בחזרת הש"צ

השם שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך
אלוקינו ואלוקי אבותינו וכו'
בלי ההתחלה של ברוך אתה השם אלוקינו ואלוקי

העיניין הוא שאני מסופק לגבי זה , אני דיי בטוח ששכחתי

השאלה מה הדין של התפילה
והאם אני והמתפללים יצאו ידי חובה חזרה וקדושה?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מי שמברך ברכה ולא הזכיר את המילה "ברוך" לא יצא ידי חובתו. ולכן אם התחלת את התפלה בלי לומר ברוך, לא יצאת ידי תפלה.

אולם במקרה שלך סביר להניח שאמרת כמו שצריך, מכיון שבדרך כלל אדם אומר את התפלה, בלי לטעות בטעויות כאילו, וגם לא מסתבר שאף אחד מהשומעים לא שם לב לטעות כזו.

מקורות

עיין בשו"ע או"ח סימן רי"ד ובמשנה ברורה שם, שמבואר שם איזה דברים מעכבים באמירת הברכה, ומבואר שם שהמילה "ברוך" מעכבת, והמילה "אתה" אינה מעכבת, כמו כן הזכרת השם מעכבת, (דהיינו שאם אמר ה', או שאמר אלוקינו, יצא ידי חובה, אבל אם לא אמר את שתי השמות, לא יצא ידי חובתו).