לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נוסח תפלה בתעניות

שלו' כבוד הרב,

מה צריכים לומר למנהג אשכנז בתעניות, זה לא מופיע בסידור …

תשובה

שלום וברכה

בתפלת שמונה עשרה של שחרית אין שנוי, אבל בחזרת הש"ץ החזן מזכיר ענינו לאחר ברכת ראה בענינו. ולאחר תפלת שמונה עשרה אומרים סליחות [בסוף הסידור יש את נוסח הסליחות לכל צום] ואחר אומרים אבינו מלכינו.

בתפלת מנחה: בתפלת שמונה עשרה, באמצע ברכת שומע תפלה אומרים ענינו… ובברכה האחרונה של שמונה עשרה במקום ברכת שלום רב אומרים שים שלום (כמו בתפלת שחרית). ואחר כך אומרים אבינו מלכינו…