לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חישוב כספי מעשר כשיש הוצאות מרובות

שלום וברכה.
אשתי ואני משתכרים בערך 9000 ש"ח בחודש נטו.
בכל זאת, אנו משלמים גנים לילדים והלוואות וכו' והכסף הנ"ל לא מספיק ובד"כ אנו מוציאים יותר ממה שאנו מכניסים. האם אנחנו חייבים להפריש מעשר?
אם כן, מה הנטו לחישוב?
תודה ושבוע טוב

תשובה:

שלום רב,

אינכם חייבים להפריש מעשר, מאחר ואין לכם לעת עתה פרנסה בריווח.
אם יש לכם אפשרות לצמצם בהוצאות, כדי שתוכלו להפריש מעשר, מצווה גדולה לעשות כן, אבל אין להיכנס באוברדרפט כדי להפריש מעשר.
עליכם להשתדל להרבות בצדקה כפי האפשר, ובזכות המצווה הגדולה תתברך פרנסתכם.
אם עד היום הפרשתם מעשר משום שחשבתם שאתם חייבים בכך, אינכם צריכים לעשות 'התרת נדרים'.

מקורות:

כן פסק הרמ"א ביו"ד סי' רנא סעיף ג שפרנסת עצמו קודמת לפרנסת אחרים. אמנם שיעור שלישית השקל בשנה חייב לתת אפילו עני שאין לו פרנסת עצמו. עיין עלון המשפט גליון 22 עמוד א.
לגבי התרת נדרים עיין עלון המשפט גליון 28 עמוד ב דין 6.