לקנות מוצרים מרוכלים שיש חשש שהם גונבים

שלום לכבוד הרב,
1. האם מותר לקנות מערבים מוצרים שיש בהם חשש גניבה?
2. האם מותר לצאת לאזור הערבים?
אנכי גר בחשמונאים ואחרינו ישנו מחסום וישנם שם ישובי ערבים וגם יהודיים, ישובים כמו דיר קאדיס, נעלין וכו'.

תשובה:

שלום רב,

1. בחנויות מותר לקנות לכתחילה. מהרוכלים המוכרים ברחוב ראוי להחמיר שלא לקנות, כיון שידוע שהם גונבים, אבל אין איסור.
2. שאלה זו יש לשאול לגורם בצבא הממונה על כך.

מקורות:

חז"ל אסרו לקנות מאדם שעל פי רוב מוכר דברים גנובים, עיין שו"ע חו"מ סי' שנח, למיטב ידיעתי, הרוכלים הערבים שמוכרים ברחוב על פי רוב גונבים מחנויות. ואף על פי כן אין איסור, כיון שלא ידוע ממי גנבו (מישר' או מא"י), וכן אין איסור מסייע ידי עוברי עבירה לגויים. וכן נראה לכאורה להוכיח מכך שמותר לקנות הדסים מגויים, אף כשידוע שרובם גוזלים קרקעות, כמבואר בגמ' סוכה דף ל סוף ע"א ובשו"ע או"ח סי' תרמט סעיף א. ועיין בשו"ת חלק בנימין סי' יח.