תינוק בן חצי שנה שנפטר- עשיית דברים לעלוי נשמתו – הזכרת נשמתו

הרב יש לי שאלה מאוד חשובה,
תינוק שניפטר בגיל חצי שנה
1. אני יוכל להוציא ברכון לעילוי נשמתו?
2. יכולים לעשות עליו הזכרה כמו כל ניפטר?
3. מה לא צריך לעשות עליו?
תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

קודם כל מהשמים תנוחמו, ותבורכו מפי עליו בכל מילי דמיטב.

1. אפשר לעשות דברים לעלוי נשמתו, כמו הוצאת ברכונים, לימוד תורה, וכדומה.

2. בעניין הזכרת נשמות על קטנים בגיל זה, יש מנהגים חלוקים, יש שאינם מזכירים נשמות רק על קטן שהגיע כבר לכלל דעת, אבל יש שנהגו להזכיר אפילו על תינוק קטן שלא הגיע לכלל דעת.

3. מנהג ירושלים שאין עולים לקברו של קטן, וביחס לאמירת קדיש מי שאומר קדיש על קטן בגיל כזה, אין מוחין בידו, אבל אינו דוחה אבלים אחרים.

מקורות

עיין בשדי חמד אבילות סימן רי"ב שהביא דעות שסוברים שאין מזכירים על קטן פחות מבן י"ג שנים, ועיין בגשר החיים פרק ל"א שהביא שהמנהג הוא להזכיר נשמות על קטנים שהגיעו לכלל דעת ועיין שם שהביא שיש נוהגים להזכיר נשמות אפילו על תינוקות קטנים, מכיון שגם להם יש חשבונות מגלגולים קודמים, ומטעם זה כתבתי גם שאפשר לעשות דברים לעלוי נשמתו.