שנות קיום העולם

היכן נמצאים המקורות לאמונת היהודים כי העולם נברא לפני 5771 שנים ה' תשע"א
תודה ובכוד הראוי
יחיעם

תשובה

שלום וברכה

בחז"ל ובספרים הקדושים מוזכר בעשרות מקומות, שהעולם שלנו הוא נברא לששת אלפי שנים, [עיין בגמרא מסכת ראש השנה דף ל"א], ועיין בסדר עולם שמבאר את סדר הדורות עד לדורו.

ואם אתה שואל מי אמר שהשנה הוא שנת תשע"ב, אז אני ישאל אותך מי אמר לך שהיום יום שני, והתשובה לכך היא שהסבא שלך והסבא של סבא שלו וכן הלאה, במשך כל הדורות מאז בריאת העולם מונים כל שבוע שבע ימים ומתחילים מחדש לספור, ויש לנו מסורת שהיום יום שני, ואותו דבר יש לנו מסורת שהשנה היא שנת תשע"ב.