שירים שקטים בלוויה או באזכרה

האם יש בעיה הלכתית בניגונים שקטים ומכובדים במהלך הלוויה או אזכרה.
אני יודעת שאצל הדתיים זה לא מקובל. אך למשפחתנו זה חשוב. אם יש בזה איסור הלכתי אנחנו נמנע מכך.
תודה ושלא תדעו צער
עודד

תשובה:

נהגו ישראל בדורות האחרונים שבשעת הלוויה מספידים ואומרים דברי התעוררות, ולא מנגנים כלל, אפילו לא שירים שקטים, הטעם לזה, הוא גם משום שכיום זה "חוקות הגויים" וכל דבר שיש בו משום חוקות הגויים אסור לעשות, וכן משום שהדבר לפעמים מביא לידי פריקת עול.

בתפילה שלא תראו עוד צער.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהלווית ר' משה לייב מסאסוב ניגנו להקת כלייזמרים, וכן בעוד לוויות בשנים האחרונות גם של אנשים יראי שמים שרו שירים לבקשת הנפטר שבהלוויה שלו ישירו את השירים האלה (לאו דוקא שירים עצובים)