שאלה חדשה מוציא דיבתו רעה

שלום כבוד הרב,
קרוב משפחתי ואני עובדים באותו מקום עבודה בתפקידים שונים (אף אחד לא יודע על הקירבה) לאחרונה רבו התלונות עליו שלחלקם הגדול של התלונות אין שחר, האם בכך שאני רומז או מספר לו יש בכך עברה על הוצאת לשון הרע.

תודה וחג אורים שמח.

תשובה:

שלום וברכה!

כפי שאני מבין מדבריך, אתה רוצה לומר לו את שמות אלו שמוציאים דיבתו רעה, ודבר זה תלוי אם על ידי כך שתאמר לו את הדברים הנ"ל יוכל להוכיח שאין זה כדבריהם, ועל ידי זה לא יבוא לידי פיטורין וכד', הנך רשאי, אולם אם זה רק לשם "יצר הפטפוט" אסור לעשות זאת.