שמירת שם התינוק בסוד

שאלה: האם יש ענין לא לגלות לאחרים את שם התינוק לפני קריאת השם בברית?

תשובה:

בספר זרע יעקב בשם ספר קוראי שמו עמ' 659 הביא כמה טעמים לזה: א. שלא יתגלו ברבים חילוקי הדעות שישנם בין ההורים בנושא זה. ב. מחמת שהשם שעולה בלב ההורים הוא הנקבע משמים, ולפיכך אין לגלותו לאחרים מחשש שינסו להשפיע עליהם לשנותו. (תשובות והנהגות חלק ג סימן רצז) ג. כל עוד התינוק ערל – אין ראוי לפרסם את שמו. ד. משום עין הרע (שו"ת "אבני ישפה"). ובכאן אף יש לציין לדברי השו"ע המקוצר הלכות ברית מילה עמ' טו שהאריך בענין זה מאוד.