ראה את אחיו מעשן נרגילה האם מותר לו לספר להוריו

אם אח שלי מעשן נרגילה וראיתי אותי מותר לי להגיד להורים שלי או שזה לשון הרע??

תשובה

שלום רב!

יש מקרים שמצווה לספר, ויש מקרים שעבירה לספר. אם אתה מתכוון לתועלת אחיך, כלומר שאתה יודע שההורים שלך יוכיחו אותו על זה, והוא ישמע להם, ויחדול ממעשיו הרעים, כמובן שמצווה גדולה לספר להם כדי שיחזירו אותו ללכת בדרך הישרה, אבל אם אחיך טיפוס שבטוח לא ישמע לקול ההורים שלך, ולא יהיה שום תועלת בסיפור שאתה מספר, במקרה כזה אסור לספר, גם משום איסור לשון הרע, וגם משום שאתה סתם מצער את ההורים שלך לחנם, (אם הם יכולים לשנות את המצב וודאי שמצווה לידע אותם אבל אם הם לא יצליחו לשנות את המצב אין שום ענין לצער אותם). בהצלחה.