לייבש כלים חלביים ובשריים ביחד

שלום רב,
האם יש בעיה לייבש כלים חלביים ובשריים יחד באותו המיבש?
תודה,נעמי.

תשובה:

כאשר מדובר על מכונה להדחת וייבוש כלים, אין לעשות זאת יחדיו, אולם כאשר מדובר רק על יבוש הכלים לאחר הדחתם, דהיינו מה שרגילים להניח על השיש או מעל גבי הכיור, מעיקר הדין אין כל צורך במייבש מיוחד.

אולם למען הסדר הטוב, וכן מאחר והנסיון מוכיח שכאשר המייבש כלים הינו אחד גם לחלבי וגם לבשרי, הדבר גורם לשאלות רבות מחמת שכחה ומחמת אנשים שאינם רגילים וכיוצא בזה, ומכניסים סכו"ם חלבי לתוך סירים בשריים וכיוצא בזה, לכן עדיף שיהיו מייבשים מיוחדים לחלבי ומיוחדים לבשרי.