הדלקת נר חנוכה בבית חמיו

אני ואשתי מתארחים במשך החנוכה אצל הורי אשתי. חמי הדליק חנוכיה עכשיו ואני עוד לא הגעתי מהעבודה. אני צריך להדליק בברכה שאגיע אליהם? (אנחנו לנים אצלם). מחכה לתשובה בדחיפות.

תשובה:

לא נאמר בשאלה האם אתם אשכנזים או ספרדים. אם אתם אשכנזים, אז יש להדליק כשאתה חוזר לבית הוריך (אפשר גם שאשתך תדליק בשליחותך, אם תחזור בשעה מאוחרת). אם אתם ספרדים, המנהג שרק בעל הבית מדליק, ואין צורך שתדליק.

ברכות חנוכה שמח!