אסיר אם דינו כחולה

שאלה: לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א אחדשה"ט בעת לומדי דבר ה' – זו הלכה, נתעורר אצלי הקושיה, ותורה היא וללמוד אני צריך, ונפשי בשאלתי מאת הדרת כבודו שימחל וישיב לי האם יש מקום להשוות בהלכות שבת, יהודי החבוש בבית האסורים, לדין חולה שאין בו סכנה, לגבי אמירה לעכו"ם ובישול מאכל כשר בשבת – כדברי הרדב"ז תשובה אלף וחמש? מאכל מבושל כשר למהדרין שנכרי חימם בשבת עבור אסיר יהודי – האם מותר לאוכלו המחכה ומצפה לתשובתכם הרמה מרדכי יצחק א.

תשובה

שלום וברכה!

לא מצאתי מקור להחשיב אסיר כחולה שאין בו סכנה, ולכן אין לי מקור להתיר לו לאכול מאכל שנתחמם עבורו בשבת.