אדם שמוזמן לארוחת ערב בבית חברו האם הוא יכול להדליק שם נרות חנוכה

שלום
אני הוזמנתי ע"י אבי ארוסתי לארוחה (לא ללינה) באחד מלילות חנוכה והוא רוצה שאדליק בביתו באותו לילה. אני גר בדירה לבד עם שותף. ידוע לי שצריך להדליק במקום שאני לן ואוכל רוב הזמן (בדירתי) אך האם יש דעה בהלכה שזה בכל זאת אפשרי להדליק בבית הורי ארוסתי? (זה מאוד חשוב להם והם מאוד יכעסו ולא יבינו אם אסרב)

תשובה

שלום רב! ומזל טוב!

מצד הדין אתה צריך להדליק בדירה שלך, ולכן תדליק בביתך עם ברכה, ואצל אבי ארוסתך, תדליק בלי ברכה, הדלקה שלא לשם מצוה רק לכבוד הטכס.