לנגן בבית כששוהה שם מטפלת אבלה

סבתא שלי גרה אצלנו בבית ומגיעה אישה לטפל בה כל יום והאישה שמגיעה לטפל בה נמצאת באמצע השלושים על אחותה ואני מנגן רציתי לדעת האם מותר לי לנגן כשהיא נמצאת אצלנו ?

תשובה

שלום רב!

מעיקר הדין מותר לך לנגן בבית שלך מתי שאתה רוצה. והיא לא צריכה לעזוב את הבית בזמן שאתה מנגן, כמובן שאם זה מאוד מפריע לרגשות שלה והיא מבקשת ממך שלא תנגן, אף שמצד הדין אינה יכולה להכריח אותך, אבל לפנים משורת הדין נכון להתחשב ברגשות של אחרים.