לתת צדקה מעודפים של הבעל שלא מרצונו

בס"ד

אבא העובד בחברת הובלת מזון ומביא כמויות גדולות של עודפים הביתה, אמנם מסרב לתת מהם לצדקה, ואותם עודפים בידוע שלא יצטרכו לשימוש לבני הבית. האם באופן בו האמא מצווה לבנה לקחת מהם לצדקה מבלי ידיעת אביו, וסבירות גבוהה שאביו גם לא ידע ע"כ, מותר לו לשמוע לה ולקחת מהם לצדקה?

תשובה:

אם האבא מסרב בתוקף, אסור לתת.

מקורות:

עיין קצות סי' רצ סק"ג אם יורדים לנכסיו של אדם לצדקה, אבל כל זה אם בית דין כופה.
אף שאין כופים על צדקה אלא אדם אמיד, מכל מקום אדם שיש לו עודפים מסתבר שהוא נחשב לאדם אמיד לגבי זה, עיין בית מאיר סי' פב סעיף ה שאשה נחשבת אמידה לגבי הנקה.