למכור כרטיס טיסה לכהן לשעות הלילה שהמסלול עובר מעל בית קברות

אני סוכנת נסיעות. שמעתי לאחרונה שכהנים אינם יכולים לטוס בשעות הלילה או בחלק מהן, והנתונים אינם ברורים בדיוק. האם מחובתי לומר לכהן שרוצה לקנות כרטיס כי יש בזה בעיה שאולי אינו מודע לה, והאם מותר בכלל למכור לו (לפנ"ע מסייע, עצה שאינה הוגנת), או שאין זה תפקידי? אני מעדיפה שלא להתערב.

תשובה:

שלום רב,

הפניתי את השאלה לרבנים הגאונים מבית דינו של הגר"נ קרליץ שליט"א שפרסמו את האיסור, הלוא הם הרב יהודה סילמן שליט"א והרב שריאל רוזנברג שליט"א, והם הורו שיש חובה לסוכני נסיעות לומר לכל כהן שאסור לטוס בלילה. אבל אם הכהן מתעקש בכל זאת לטוס דוקא בלילה לא ניתן לאסור למכור לו כרטיס טיסה.