חימום מאכל פרווה במקרוגל בשרי – סמרטוט נפרד לבשרי וחלבי

בס"ד

שלום

1)יש לי מיקרוגל בשרי האם כשאני מחממת בו
מאכל פרווה(מאכל שבושל בכלי בחזקת בשר) המאכל הופך להיות בשרי?(לדעת האשכנזים)

2)האם צריך שני סמרטוטים במטבח אחד לחלבי ואחד לבשרי?

תודה רבה לכם.

תשובה

שלום רב!

1. לכתחילה לא ראוי לחמם מאכלים (אפילו פרווה) במקרוגל בשרי, אם הוא מתכווין לאכול את זה עם מאכלים חלביים, מכיון שיש מקרים שהמאכל מקבל דין של  מאכל בשרי, וגם במקרה שמכסה את האוכל, הרבה פעמים המכסה נפתח, או שאינו מכוסה כראוי, ולכן ראוי לכתחילה להתרחק מבעיות.

אמנם במקרה שעבר וחימם מאכל פרווה, ורוצה לאוכלו ביחד עם מאכל חלבי: – אם המאכל היה מכוסה לגמרי בשעת החימום, אינו נהפך לבשרי, ואפשר לאוכולו עם חלב. – ואם המאכל לא היה מכוסה, (והמאכל אינו נוגע בגוף המקרוגל, במקום שיש לכלוך בשרי), אם חימם את המקרוגל לחום גבוה, שהדפנות של המקרוגל או השומן הבשרי שעליהם התחממו לחום של 45 מעלות אסור לאוכלו עם חלב, אבל אם לא הגיע לדרגת חום זה מותר לאוכלו עם חלב.

*בכל מקרה שחימם מאכל פרוה במקרוגל בשרי: אם אכל את המאכל, אינו צריך להמתין שש שעות ויכול לאכול מיד אחריו מאכלים חלביים. [כפי שמבואר בש"ך סימן פ"ט].

2. צריך שני סמרטוטים, אחד לבשרי ואחד לחלבי.

[מכיון שהסמרטוטים מתלכלים מהמאכלים, וכשמנגב איתם את השולחן או את השיש, השומנים יכולים לרדת ולהדבק במשטחים אילו, ויכולים לצאת מזה כל מיני מכשולים].