לידת משיח בן דוד בתשעה באב

1. יש לי שאלה האם זה נכון ששני המשיחים גם משיח-בן יוסף
וגם משיח-בן דוד צריכים להיוולד בתשע באב.

2. ואיך יהיה אפשר לזהות אותו האם זה נכון שיהיה לו צורה של מגן דוד בשתי הידיים?

תשובה

שלום רב!

1. מבואר במדרש שמשיח בן דוד נולד בתשעה באב [עיין בספר התודעה פרק ל"ג], ועיין באליהו רבה סימן תקנ"א שכתב בשם האר"י ז"ל שמשיח בן דוד נולד בתשעה באב, ולכן כתב שם הא"ר לקדש את הלבנה במוצאי תשעה באב, ועיין בספר פרי צדיק פרשת דברים אות י"ג שביאר שכל שנה בתשעה באב נולד משיח שבכל דור ודור יש נפש אחד שראוי להיות משיח אם הדור יהיה ראוי. עיין שם. כל הנ"ל הוא ביחס למשיח בן דוד, אבל ביחס למשיח בן יוסף אינני יודע מקור לכך שהוא נולד בתשעה באב

2. לא שמעתי על דבר כזה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה אם ככה האם בר כוכבא נולד בתשעה באב לפי מה שכתוב בגמרא שהחכמים חשבו שהוא היה המשיח?
    והאם אדם שלא נולד בתאריך הזה לא יכול להיות משיח?

  2. בכל הנושא של המשיח יש כען בעיתה ואחישנה, כלומר שני מסלולים לפי מצב עם ישראל ואין הכרח שיוולד בט' באב.