קנין שכירות בכסף ללא שטר

שוכר שרוצה לחזור מהשכירות לפני שהתחיל לגור, במקרה שכתב חוזה בכתב ידו אבל לא הספיק לחתום עליו אבל על החודש הראשון כבר שילם שואל המשכיר האם צריך להחזיר הכסף כי נכון שכתב הרמ"א שבשכירות אפי' היכא שקונים בשטר מועיל כסף אבל מכיון שהיום כולם עושים חוזה שאני, מה דעת הרב בזה.
תודה רבה לכם ולכל הרבנים שליט"א

תשובה:

שלום רב,

כסף לבד קונה.

גם בזמנינו השוכר סומך דעתו גם ללא שטר. גם אם רגילים לערוך חוזה, אין זה אלא כיון שמעדיפים שכל התנאים יהיו כתובים שלא יהיו הכחשות בתנאים, אבל השוכר סומך דעתו גם ללא שטר. בנוסף לכך המציאות היא שהחוזה הוא על פי דרישת המשכיר יותר מאשר דרישת השוכר, ובדרך כלל המשכיר אף מנסח את ההסכם ורוב התנאים הם לטובתו, כך שאין מקום לחדש שבזמנינו השוכר לא סומך דעתו ללא שטר.

מקורות:

רמ"א חו"מ סי' קצה סעיף ט ועיין סמ"ע שם.