רוב דיירי הבנין רוצים לעשות כניסה יוקרתית לבנין

מה הדין אם רוב הבנין רוצים לעשות כניסה יוקרתית עם עציצים ומראות בהשקעה כספית ניכרת, והמיעוט טוענים שזה מותרות ואינם מחויבים האם רוב מחיב את המיעוט? ומה הדין בשכונה יוקרתית שמקובל כך לעשות ברוב הבנינים האם שם יהיה דין שונה? נשמח לקבל מקורות. יש"כ.

תשובה:

שלום רב,

הרוב אינו יכול לכוף את המיעוט.
הרוב קובע בדברים שיש לעשות בבנין והשאלה היא באיזו צורה, אבל לא להוסיף דברים שלא היו בבנין מלכתחילה כשהשתתפו.
אופי השכונה אינה קובעת, אלא מצב הבנין כשהדיירים קנו את הדירות מהקבלן, או מנהג המדינה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סי' קסא סעיף א מבואר שבני החצר כופין זה את זה לעשות דברים שיש להם צורך גדול או שנהגו בני המדינה. כל הדוגמאות שיש בשו"ע שם סי' קסא-קסג הם רק דברים מוכרחים. וכן אמר הגר"י סילמן בשיעורו ביום העיון לענייני וועד בית בבית מדרשינו ביום כ"ח תשרי תשע"ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הדין במקרה הנ"ל, שרובם רוצים להשקיע בכניסה מפוארת ורוצים להוציא הוצאות על חשבונם, אך מיעוט מעכבים בטענה שמיצר להם את הכניסה, או שצריכים מחמת כך להזהר יותר בכניסתם לבניין שלא יזיקו את העציצים?