אשה גרושה שבנה ישן בבית של אחרים האם הוא יכול להדליק עבורה את הנרות בביתה

כאשה פרודה, זאת לי השנה הראשונה שעלי לבדוק את נושא הדלקת נרות חנוכה. אני גרה בבית עם ארבעת בנותי. בני בן החמש עשרה גר אצל ידידים, ולפעמים ישן בבית. האם הוא צריך לישון בבית אם אני רוצה שהוא ידליק עבורי?

תשובה

שלום רב!

למנהג הספרדים שרק בעל הבית מדליק עבור כל בני הבית, אם כן במקרה שאת פרודה, את בעלת הבית, ועלייך מוטלת חובת ההדלקה, ובהדלקה שלך יוצאים כל בני הבית.

ואדם שחייב במצווה יש מעלה שהוא בעצמו יקיים את המצווה, ולא על ידי שליח, לכן על אף שאת יכולה למנות אותו שליח להדליק את הנרות, עדיף שאת בעצמך תדליקי.

וביחס לשאלתך האם הוא יכול להדליק עבורך גם אם אינו ישן בבית התשובה היא: שאם ממנה אותו כשליח להדליק עבורך, הוא יכול להדליק עבורך.

ולמנהג האשכנזים כל אחד מבני הבית מדליק נרות חנוכה, ולכן את צריכה להדליק בכל הימים, ובימים שבנך יושן בבית שלך, חוץ ממה שאת מדליקה גם הוא צריך להדליק נרות לעצמו.

בהצלחה רבה! וחנוכה שמח!!