לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שטר חצי זכר לטובת החתן והבת בשותפות

הכותב שטר חצי זכר לבתו כנהוג ובשטר כתב שהוא נותן לבעל ולאשה למשל ליעקב ולאה אם אמרינן שהוא מתנה לשותפות כדין חו"מ סימן ס'-ס"ב שטרות היוצאת ע"ש אשה אם אינו נו"נ בנכסיו הוא של אשה כ"ש כאן הוא שותפות או דילמא כתיב רק לכבוד אנן סהדי דאין נותן לחתנו במקום בתו ורק דינו כנכסי מלוג מש"ה כתיב ע"ש שניהם אבל אינו מתנה גמורה ולא מצאתי מי שדיבר בזה?

תשובה:

שלום רב,

לא נראה שיש אומדנא כזאת, עיין ח"מ סי' צ סק"ב שאין אומרים אומדנא בשטר חצי זכר כיון שהוא בלשון הודאה ועיין בבית יעקב שם.
ראיתי בספר משפט הצוואה ח"א עמוד קצב שהחתם סופר קיבל חלק בירושת הגרע"א מכוח שטר חצי זכר, אף שבת הגרע"א נפטרה בחיי אביה ואין בעל יורש מלוה אשתו, וכנראה שכתבו הצוואה על שם החתם סופר ולכן קיבל חלק זה על אף שאשתו נפטרה.