לתבוע חברת ביטוח בערכאות

האם מותר לתבוע חברת ביטוח בערכאות, והאם מותר לתבוע רשלנות רפואית בערכאות, ואם מותר או אסור איך לעשות, ומה המקורות?

תשובה:

שלום רב,

חברה שאינה מופיעה בבית דין מותר לתבוע בבית משפט (ויש מחמירים להזמין פעם אחת לבית דין). מותר לתבוע רופא על רשלנות רפואית בבית משפט אם בסופו של דבר חברת הביטוח תשלם.
יש סוברים שאף בדין תורה יש לחייב רופא על רשלנות רפואית כפי דיניהם, מדין מנהג המדינה בשכירות פועלים ויש חולקים.

מקורות:

לעניין חיוב רופא לפי דין תורה עיין שו"ע יו"ד סי' שלו סעיף א ועיין ערוך השולחן שם.
לעניין תביעת אדם שידוע שאינו ציית דינא לערכאות ללא רשות בית דין, עיין כסף הקדשים סי' כו.
דייני זמנינו סוברים שהביטוח חייב מדין תורה כפי מה שהערכאות מחייבים כיון שעל כך קיבל את הפרמיה. לצורך כך מותר לתבוע בבית משפט, עיין מה שכתב בטור חו"מ סי' כו בשם ספר התרומות.
לעניין רשלנות רפואית מדין מנהג המדינה עיין קובץ עומקא דדינא ח"ג עמודים 66-68.

הצטרף לדיון

תגובה 1