אשה שראתה כתם מתי מתחילה לספור שבעה נקיים

אשה שראתה כתם טמא, מתי מתירים לה לספור שבעה נקיים בלי המתנת ה' ימים מקודם? והאם יש נפק"מ בין אם מצאה הכתם על בגד הצמוד לגוף או לא?

תשובה

שלום רב!

למנהג האשכנזים אשה שרואה כתם שמטמא אותה (זה לא משנה איפה הכתם נמצא) צריכה למנות חמשה ימים ואחר כך עושה הפסק טהרה ומונה שבעה נקיים.

ויש ספרדים שנוהגים כמנהג האשכנזים, אמנם הרבה ספרדים נוהגים כדעת הגר"ע יוסף שליט"א שלכתחילה מספיק לספור ארבעה ימים ואחר כך לעשות הפסק טהרה ומונה שבעה נקיים, ומי שסומך להקל לעשות מיד הפסק טהרה, יש לו על מי לסמוך.

מקורות

עיין ברמ"א סימן קצ"ו סעיף כ"א ובנו"כ שם,  ודעת הגר"ע יוסף עיין בספר טהרת הבית פרק י"ג