גרירת רצועות תפילין על הארץ – דין הכריכות שעל כף היד

א. שכורכים את האות ש' על כף יד שמאל (למניחים ביד ימין)
הש' צריכה תמיד להיות? מה אם האות ש' קצת זזה ולא נראה האות ש',
תמיד צריך לכרוך מחדש?

ב. את רצועות העור, בזמן הנחת התפילין ובסופם, אסור שהם יגעו ברצפה?

תשובה

שלום רב!

1. ישראל קדושים הם ומחבבים את המצוות ולכן נהגו ברוב קהלות ישראל שכורכים את הרצועות באופן שיראו את האות שי"ן, ומי שרוצה לנהוג במנהג קדוש זה, כמובן שאם הרצועות זזו ממקומם, ושוב לא רואים כאן אות שי"ן, הרי הוא צריך לחזור ולכרוך מחדש.

2. יש ליזהר שלא לגרור ולהניח את הרצועות על גבי הקרקע.

מקורות

1. תשב"ץ חלק ג' סימן קי"ח.

2. לגבי ציצית מבואר בשולחן ערוך סימן כ"א סעיף ד' שיש ליזהר שלא לגרור את הציצית על הארץ, וקל וחומר לגבי רצועות של תפילין אמנם יש לדעת שאין הדברים אמורים רק כשאדם גורר את הרצועות ומניח אותם על הארץ בדרך בזיון אבל אם באופן עראי בדרך מקרה הרצועה נגררת על הארץ לרגע אחד אין בזה בזיון ומותר, וכפי שכתב הערוך השולחן שם.

הצטרף לדיון

תגובה 1