פדיון הבן לאחר הפלה בחודש שני

שוב …שלום.
המשך נוסף-מהמקרה של ראית כתם דם על פד…
באותו הערב הדימום התחזק בפתאומיות-לא יותר מדיי,אך הדבר שהיה אמור להתפתח לעובר לצערנו נפל.(ועם זאת אני מודה לה' על הרעה כשם שאני מודה על הטובה.)
כשהגעתי לביה"ח (עם הדבר שנפל) הם מיד הגדירו זאת כהפלה טבעית – "דחיה טיבעית של הגוף למשהו לא מפותח" (אומנם פיזית הייתי בחודש השני אך כנראה שזה הפסיק להתפתח לפני -כן כיוון שלא היה כלל צורת עובר (משהו לא ברור עם התחלת ראש דג-סליחה על התיאור)
בכל אופן לאחר שבוע של רגיעה וקבלה עם המון אמונה שהכל לטובה.(כמה שאני מודה לה' שבחר בי להיוולד יהודיה!)
שאלתי היא

לענין פידיון הבן – עובר שלא התפתח ואין צורת עובר נחשב להפלה?(מבחינה רפואית כן)

תודה רבה ובתפילה לבשורות טובות אמן.

תשובה:

ראשית אברככם שתזכו לבנים ובנות בריאים ושלמים ותשכו להרבה שמחות ויתקיים בכם 'שמחנו כימות עניתנו'.

לפי התיאור שאת נותנת, הרי שלא היה לו "ריקום אברים" ולא נראה כצורת עובר, הרי שבאם תלדי בפעם הבאה בן זכר, יהיה חייב בפדיון הבן.

מקורות:

ראה כאן