חתם על טפסים לצורך טיפול שיניים וחזר בו

פתחתי מין תיק כזה בקופת חולים מכבי, ומילאתי פרטים בדף\דפים שהיו שם, על מנת לעבור שם סדרת טיפולי שיניים, ובסוף לא עשיתי שם טיפולי שיניים, האם אני חייב לקופת חולים מכבי על הדף\דפים שבזבזתי להם ? (אני עדיין חבר במכבי) (האם אני יכול לתת צדקה במקום, ולומר שאם אני חייב למישהו, הצדקה תהיה שייכת לאותו מישהו ?)

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב,

אם בשעת פתיחת התיק היה לך שיקול לעבור את הטיפול בקופת חולים אינך צריך לשלם על הדפים. הקופה מוכנה לבזבז דפים גם על הספק.

אדם שגנב ואינו זוכר ממי צריך לתת את הכסף לצרכי רבים שיש סיכוי שהנגנב יהנה מהכסף (כגון ארגון יד שרה או עזר מציון) ולא לצדקה.