איזה דברים נחשבים חתיכה הראויה להתכבד

האם דין חתיכה הראויה להתכבד שייך דווקא בבהמות, חיות, עופות, וכדומה, מחמת חשיבותם, או אף בדגים, וכן בלחמים, עוגות, וכיוצא בזה ? ומה המקור ??

תשובה

שלום רב!

מצינו דין של חתיכה הראויה להתכבד גם בגבינות שנעשו מחלב של טריפה ונתערבה שיש אומרים שאם היא חתיכה הראויה להתכבד אינה בטלה [רמ"א יו"ד סימן פ"א סעיף ב' ועיין בט"ז סימן ק"א], ועיין ביד יהודה סימן ק"א שדן בעניין חביות של יין אם יש בזה דין של חתיכה הראויה להתכבד והסברות שאומר שאין דנים בזה משום חתיכה הראויה… הוא משום שהוא דבר לח עי"ש, על כל פנים פשוט הוא שדין חתיכה הראויה אינו רק בבשר ועוף, אלא גם דגים וכדומה שראויים להתכבד אינם בטלים ברוב.