פניה לבית משפט לאישור פסק בית דין כשהנתבע מסרב לקיים

שלום רב,

יש לי פסק דין מבית דין, הנתבע מסרב לשלם כפי שנפסק לי. האם אני רשאי לאשר את פסק הדין בבית המשפט כדי לקבל את מה שנפסק לי בדין תורה.

תשובה:

שלום רב,

אם יש לנתבע טענות נגד פסק הדין והוא מבקש שבית הדין יעיין שוב בטענותיו, אסור לפנות לבית משפט כל עוד שבית הדין לא נתן החלטה בקשר לטענותיו. אבל אם אין לו טענות או שבית הדין דחה אותם מותר לפנות לבית משפט לאשר את פסק הדין ללא רשות בית דין. אולם עדיף לקבל רשות מבית דין כדי שתוכל לאחר מכן לחייב את הנתבע בהוצאות אלו.

אגב, עדיף להגיש בקשה לאישור פסק בורר לאחר 45 יום.

מקורות:

שו"ת שבט הלוי ח"י סי' רסג. לעניין חיוב הוצאות עיין ים של שלמה ב"ק פ"י סי' יד.