לשון הרע באינטרנט

אני חברה בפורום באתר חרדי באינטרנט. יוצא לי להתכתב עם חברים אחרים בפורום, ולפעמים השיחה היא על דברים שכתבו בפורום וחווי דעת על חברים אחרים.
השאלה היא אם כתיבת חוות דעת שלילית על חברים בפורם נכלל באיסור לשון הרע.
יש לציין שחברי הפורום הם אנונימים עבורנו.

תשובה

שלום רב!

אינני יודע איך בדיוק הדברים מתנהלים בפורום שאת מדברת עליו, האם יש כאילו שיודעים מי החבר שאת כותבת דבר שלילי נגדו?.

דבר אחד ברור שאם את כותבת דבר שלילי על אחד החברים, ואף אחד לא ידע מי החבר שכתבת נגדו, אין בזה שום בעיה של לשון הרע.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אני חושב שהשואלת העלתה שאלה מאוד מעניינת. ראשית המציאות. בפורום כותבים חברים בשם בדוי. נוצרת בין החברה חברה וירטואלית. השואלת מתעניינת האם מותר לכתוב על אחד החברים לשון הרע. כמובן, שאף אחד לא ידע במי מדובר אבל מכל מקום זה מוריד את ערכה של הדמות הוירוטאלית. השאלה היא האם בכהאי גוונא יש איסור לשון הרע. מחד ניתן לטעון שמכיון שלא יודעים באמת במי מודבר אין בכך איסור לשון הרע. מאידך ניתן לומר שכיון שבין הדמויות שמשתתפות בפורום ערכה של הדמות שכתבו עליה את דבר הגנאי יורד ממילא מדובר כאן באיסור לשון הרע. נשווה בנפשנו אדם שמגיע לארץ רחוקה שבה אף אחד לא מכיר אותו ולא יודע מה שמו. האם מותר להצביע עליו ולומר עליו דברים רעים?
    בכבוד רב
    מרדכי פוגל