קנה בגד ושילם בטעות מחיר זול מדי

קניתי מוצר בחנות בגדים ולאחר חודש התגלה שהיתה טעות במחיר, המחיר הנכון הוא גבוה יותר ממה ששולם, ולא היה מבצע או שינוי מחירים בתקופה זו, האם צריך להחזיר את ההפרש?

תשובה:

שלום רב,

אינך צריך להחזיר את ההפרש, מאחר שהמוכר פנה אליך באיחור. אלא אם כן היתה טעות בחשבון, כגון: שהחזיר לך עודף יותר מדי, או שקנית שני פריטים והמוכר טעה כשחישב את שני המחירים יחד, שאז אתה צריך להחזיר את ההפרש.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' רכז סעיף ח וסי' רלב סעיף א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המוכר כלל לא פנה אלי, אני שמתי לב לטעות בכך שקניתי את אותו מוצר באותה כמות, והחשבון יצא גבוה יותר.

    זכור לי שהמוכרת ציינה את המחיר ליחידה גם בפעם הראשונה,
    והמחיר היה זהה למחיר ליחידה בפעם השניה,
    אבל לבסוף הסכום יצא כנראה מוטעה, ושילמתי באשראי.

  2. לפי הנראה יש טעות בחשבון, לכן יש לחזור לחנות ולהעיר להם על כך.

    מקורות:
    אין היתר מצד טעות בכדי שאין הדעת טועה (שו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ב) כיון שהמוכרת אמרה את המחיר הגבוה, גם קשה לומר הסברות המוזכרות שם לגבי פקידה.