לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם צריך לחשוש אולי יש דם בביצה מבושלת

שלום רב!
ברצוני לשאול בעניין הכשרות. כידוע ביצים שנמצאו עליהם כתמי דם, הן לא כשרות ונזרקות מיד, ולכן מקפידים לפתוח ביצה בצלוחית לפני השימוש בה. אך מה קורה עם ביצה קשה, שאותה מבשלים עם הקליפה ואין אפשרות לבדוק אותה לפני הבישול?

תשובה

מותר לאכול ביצה קשה ואין חוששין שמא יש בה דם, מכיון שרוב הביצים אין בהם דם, ומה שצריך להחמיר ולבדוק אם יש דם בביצה שאינה מבושלת ואין סומכים על הרוב, זהו משום שכל מקום שאפשר לברר אין סומכים על הרוב, ומכיון שאפשר לברר בקל אם יש שם דם או לא לכן צריך לבדוק, אמנם בכל מקרה באופן שלא בדק מותר באכילה.

יש לציין שכשבאים לבשל ביצים מופרות צריך לבשל לפחות 3 ביצים ביחד, כדי שאם אחד מהם יש בו דם הוא יהיה בטל ברוב, ויש מחמירים גם בביצים שאינן מופרות לבשל לפחות שלוש ביצים ביחד.

מקורות

עיין בשו"ע יו"ד סימן ס"ו סעיף ח' וברמ"א שם.