האם מותר להפסיק באמירת "נו" או "אוי" וכדומה כדי לגעור בילדיו בין ברכה לאכילה או באמצע קידוש וכדומה

רציתי לשאול את הדין בהלכות ברכות. אסור כנודע להפסיק בין ברכה לבין אכילה או קיום מצווה, או באמצע קידוש, ומי שמפסיק צריך לברך שוב. מה הדין במי שמפסיד ברעש, כמו "נו", "או", וכדומה, כשרוצה לגעור בילדיו או לעורר את הסובבים אותו לעניין דחוף. האם יש בכך הפסק בברכה, או שמא כיון שלא מדובר על מילה ממש, אלא על רעש שיש לו משמעות, אין זה דיבור של הפסק?

תשובה

שלום רב!

לכתחילה צריך ליזהר שלא להוציא מפיו כל מיני הברות שיש בהם משמעות של גערה, כמו למשל "נו" או "אוי", ובדיעבד אם הפסיק בהברות אילו, אינו חוזר ומברך.

מקורות

עיין בשו"ת בצל החכמה ח"ד סימן פ"ז ועיין בספר ברכת הבית שער ל"ח סק"ב ועיין בספר וזאת הברכה עמוד 16 שכתב כן בשם הגרי"ש אלישיב שליט"א.